Mario Campi’nin 1960’larda tasarladığı ve yakın zamanda güncellenen Villa Roccia’nın deneysel ruhu aradan geçen zamana rağmen güncelliğini koruyor. İsviçre’nin İtalyan kantonundaki yapı, Lugano Gölü’ne bakan bir tepede, Muzzano’da konumlanıyor.
Villa Roccia’nın geniş salonu sonradan inşa edilen yapay gölete açılıyor. Geniş cam kapılar arasında Mies van der Rohe tasarımı şezlonglar kullanılıyor. Eski evin sahibi Felice Filippini’nin atölyesi olan oda şu anda salon olarak kullanılıyor. Buradaki mobilyaların tamamı Studio Droulers tarafından bu eve ve evin ruhuna özel olarak tasarlanmış. Üzeri minder kaplı orta sehpa ihtiyaç duyulduğunda oturma grubunun devamı olarak da kullanılıyor.

Toplam beş metrelik yüksekliğe sahip Villa Roccia’nın beton duvarları ve siyah,
çelik profilleri ağaçlar arasında kamufle oluyor.
Oturma odasının yeşil renkli ahşap duvar panelleri iç mekanın dışarıya adaptasyonuna katkıda bulunuyor. Duvarın önündeki renkli heykel Pino Urbano’nun bir işi.

Campi, bu mimari harikayı 60’lı yılların ortalarında, resim yapmak için en iyi ışığı arayan ve evle ilgili tek isteği kuzey cepheli bir stüdyo olan ressam Felice Filippini için tasarlamış. Solda ise evin şu anki ev sahipleri François Droulers ve Chiara Costacurta’yı görüyorsunuz. Büyük ölçekli L kanepenin devamı olan kolçak, çalışma masası olarak da kullanılabiliyor. Masanın hemen önünde Mario Botta tasarımı Seconda sandalye görülüyor, vintage aydınlatmaların arasında kalan resim Emilio Vedova imzalı.

Sweet Home bei Chiara Costacurta; fotografiert von ©Rita Palanikumar
Yemek bölümünden çıkılan merdivenler oturma odasına ulaşıyor. İşlenmemiş görüntüsüyle beton tavan evin brutalist stili üzerinde belirleyici bir malzeme olarak karşımıza çıkıyor.

‘Tadilatlara başlarken tüm ev halkının birlikte ve bireysel olarak keyifle zaman geçirebilecekleri alanlar yaratmayı hedefledik.’
François Droulers

Evin dolgu yüzeylerinin işlenmesiyle elde edilen havuz, ince ve uzun yapısıyla eşsiz bir egzersiz olanağı yaratıyor.

Sweet Home bei Chiara Costacurta; fotografiert von ©Rita Palanikumar

Jean Provue imzalı sandalyelerin eşlik ettiği Gallotti&Radice tasarımı cam yemek masasının transparan yapısı beton yüzeylerin daha sert karakterini yumuşatıyor. Masanın üstünde DCW Editions ‘ın Gras aydınlarmaları tercih edilmiş.

Yapının mimari mantığı sağlam bir iskelet üzerinde modüler prensiplerle, aynı zamanda kullanılan her bir malzeme ve duvarlarda yaratılan oyunlarla ortaya çıkıyor.

Droulers Studio tasarımı olan mutfakta mermer tablalı masa kullanılıyor. Yine bu alandaki koyu renkli ahşap jaluziler mekanın karakteriyle uyum yakalıyor. Çift kollu aplik Serge Mouille tasarımı.

Ebeveyn banyosu iç mekan bahçesinden bir cam duvarla ayrılıyor. Tavanda kullanılan cam paneller hem iç mekan bahçesinin, hem de banyonun doğal ışıktan maksimum seviyede faydalanmasını sağlıyor.

Villa Roccia’nın ruhunu devam ettirmek, aynı zamanda mimarı Mario Campi’nin çizgilerini yüceltmek için dekorasyonda yalnızca inşa edildiği döneme atıfta bulunan mobilya tasarımlarına yer verilmiş.