Stüdyo Dairelerde Rafine Yaşam
İster seçim ister zorunluluk hepimiz çok büyük evlerde yaşamıyoruz. Günümüzde hem bekâr nüfusun hem de kentlerdeki dairelerin metrekare fiyatlarının artmasıyla “stüdyo daire” olarak adlandırılan 1+0 daireler oldukça revaçta. Tüm yaşam alanlarını tek bir odada bulunduran stüdyo daireler, fonksiyonel dekorasyon fikirleri ile harika mekânlara dönüşebiliyor.
Küçük evlere uygun özel mobilyalar alabildiğiniz gibi pratik tasarımlara da göz atmanızda fayda var. Örneğin bir duvarı farklı renge boyamak veya duvara gömülü raflar kullanmak gibi yüzlerce alternatif bulabilirsiniz.
Yazımızda yalnızca küçük evlere uygun akıllı tasarımları değil aynı zamanda küçük ev modellerini zenginleştiren, basit yöntemlerle dekorasyona hareket katmış başarılı örnekleri derledik. Küçük evleri olduğundan daha büyük nasıl göstermişler ve evimizi maksimum düzeyde nasıl kullanabiliriz, bir göz atalım.
Stockholm / 34 m2’lik Şeffaf Stüdyo Daire
Stockholm’deki bu zarif dairenin olduğundan daha büyük görünmesinin sırrı bir duvarının camdan oluşmasıdır. Bu hileyle doğal ışığı eve yansıtırken, duvarlardaki beyaz renk yardımıyla daha aydınlık yaşam alanı sunuyor.
Moskova / 40 m2’lik İskandinav Tarzı Rus Stüdyosu
40 m2’lik bir stüdyoda çift kişilik yatak ve ofis köşesi olamaz! Moskova’daki bu küçük ev bunun tam tersini kanıtlıyor.
Oda, daha fazla gizlilik için oturma odasından ve mutfaktan bir platform yardımıyla yükseltilmiş ve yarı açık bölmeyle ayrılmış. İlave alanlar elde etmek için bölmelerin alt bölümlerinde düzenlemeler gizlenmiş.
Viyana / 25 m2’lik Kütüphaneli Stüdyo Daire
Viyana’da bulunan iyi planlanmış bu dairede basit bir kütüphane yardımıyla alan ikiye ayrılmış. Kompakt kütüphane diğer eşyaları saklamada da yardımcı oluyor.
Moskova / Akıllı ve optimize edilmiş 45 m2’lik stüdyo daire
Pastel renklerle düzenlenen bu daire kumaş perdeler ile samimi bir görünüm kazanmış. Günümüzde mekanik perdeler (stor, zebra, jaluzi vb.) daha çok kullanılsa da farklı işlevlere ayrılmış alanları görsel olarak bölmek için opak bir perde kullanmak, hızlı ve pratik bir ipucudur.
İsveç / 34 m2’lik stüdyoda açık duvarlar
Stüdyodaki tüm alanlar tamamen açık ve yemek odasının etrafında dönüyor. Odalar birbirinden ayrılması için tasarlanmış açık duvarlara sahip ve evin hiçbir kapalı bölmesi bulunmuyor. Siz de kullanışlı alanlar oluşturmak için stüdyonuzun her köşesini değerlendirebilirsiniz.
İsveç / 42 m2’de gizlilik için tek bir duvar yeterli!
Zarif dokunuşlarla dekore edilmiş stüdyo, çok daha büyük görünüyor. Mutfak ve oturma odası gibi sık kullanılan alanların arasına yapılan duvar sayesinde yatak, tek bölmeli bir yatak odasına dönüştürülmüştür. Daha fazla mahremiyet için düşünülen, yatağı istediğiniz zaman saklamak adına tavana mekanik bir perde ayarlanmış. Çok az döşenmiş odası, büyük pencereleri ve stratejik aydınlatma sistemi sayesinde ışığın evdeki tüm noktalara girmesine izin veriyor. Gün geçtikçe iç dekorasyonun vazgeçilmez bir parçası olmaya başlayan tuğla detayları ise daireye lüks bir hava katıyor.