Fransa’daki ünlü modern sanat müzesi George Pompidou Centre’in
ünlü İngiliz mimarı Lord Rogers’ın anne babası için tasarladığı Wimbledon’daki üç odalı cam ev
Heathrow Havaalanı Terminal 5’in ve Millenium Kubbesi’nin 80 yaşındaki mimarı Rogers, “O ev yaptığım en başarılı küçük proje” dedi.
Küçük evin iç mekanlarının değiştirilebilir olduğu ve yeni ev sahibinin oda sayısını artırmak ya da azaltmak isterse duvarları oynatmasının yeterli olacağı da belirtildi.
Paris’in en bilinen binalarından biri olan George Pompidou Centre’ın, bu projeyi tasarlarken kendisine ilham verdiğini söyleyen mimar, “Bu evi karımla birlikte, annem ve babam için tasarlamıştım. Bu ev, tasarladığım bütün diğer binalara ilham kaynağı oldu” dedi.
Richard Rogers ‘ın ebeveynleri için tasarlamış olduğu ev, Güney Batı Londra’daki Wimbledon’da büyük bir yolun bitişiğinde, uzun ve dar ormanlık bir kentsel arsada bulunuyor. Maksimum gizlilik ve inziva sağlamak için tasarlanmış. Bahçe avlusuna bakan iki ayrı binadan oluşuyor. Küçük ev, yapıdan ayrı stüdyo görevinde ve ev ile yol arasında sağlam bir bariyer görevi görüyor. Richard Rogers , tasarlamış olduğu evi ‘kırılmaz camlardan oluşan şeffaf bir tüp’ olarak tanımlıyor.
Evdeki iç bölümler hareketlidir. Boyalı çelik çerçevelerde maksimum ebatlı, çift camlı, sızdırmaz üniteler kullanılmıştır.